Alkukevään parhaat kuvauspaikat

Alkukevään rospuuttokauden välikauden parhaat kuvauspaikat kuvausvinkit

Mihin kannattaa suunnata kameran kanssa, kun kevätaurinko jo paistaa, mutta luonto ei ole vielä kunnolla herännyt? Moni ympäristö näyttää tuolloin harmaalta ja valjulta, mikä ei välttämättä ole omiaan luomaan visuaalisesti vaikuttavaa jälkeä.

Omat suosikkipaikkani alkukeväästä löytyvät kaupunkimaisemasta ja merenrannasta. Kerron alla lisää siitä, miksi juuri näistä kohteista löytyy alkukevään parhaat kuvauspaikat. 

Kaupunkimiljöö tarjoaa runsaasti kiinnostavia elementtejä henkilökuvien taustaksi. Etsin urbaanista ympäristöstä erityisesti portaita, pylväitä, kiinnostavia arkkitehturisia muotoja tai idyllisiä kadunpätkiä. Talojen seinien herkulliset värit loistavat myös harmaammalla säällä ja silloin, kun puut eivät ole vielä lehdessä. Seinä näyttää samalta kesät talvet, eikä kelin mahdollinen märkyyskään juuri vaikuta lopputulokseen - se jopa tuo mukavaa kiiltoa asfalttiin.

Maisemakuvaajalle kevät voi olla hankalaa aikaa etenkin sen jälkeen, kun kiinnostavat lumi- ja jäämuodostelmat ovat sulaneet puroiksi maahan. Suuntaaminen kaupunkiin tuo mukavaa vaihtelua kuvaamiseen ja se on sopivaa ajanvietettä kevätkukkien aukeamista odotellessa.  Kiinnitä huomiota erityisesti perspektiiviin ja linjoihin. Etsi kohteita, joissa löydät kuvan etu-, keski- ja taka-alalle jotakin kiinnostavaa, niin parannat kuvaa entisestään. Kokoelman Instagram-kelpoisia idyllisiä katunäkymiä voit hankkia ulottuvillesi verkkokaupastamme.

Merenrannat ovat toinen ympäristö, jossa jäiden lähdettyä vuodenajan vaihtelut näkyvät maltillisemmin. Ilman tietoa kuvausajankohdasta välillä on todella vaikea tietää, mihin vuodenaikaan merellinen kuva on otettu. Aina houkuttelevat kuvausajankohdat auringonnousu ja -lasku osuvat sitä paitsi keväällä inhimilliseen aikaan, toisin kuin keskellä kesää. Suuntaa siis henkilö- tai maisemakuvauksen merkeissä kiinnostaville rannoille, joissa saa keväällä olla sitä paitsi usein aivan omassa rauhassaan. Valmiiksi poimittuja kuvauksellisia lokaatioita merimaisemassa löydät esimerkiksi täältä.

Rospuuttokausi ei siis todellakaan merkitse kameran ripustamista naulaan kuukausiksi - täytyy vain käyttää hiukan ajatusta siihen, mihin päin suuntaa. 


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.