Mikä siinä lokaatiokuvauksessa nyt niin ihmeellistä on?

Miksi kuvata lokaatiossa, kun studiossa on lämmintä ja kuivaa, ja valaistuksen saa säädettyä pilkuntarkasti kohdilleen? 

Minulle lokaatiokuvaus on itsensä haastamista, mahdollisuuksiin tarttumista, ympäristööni kiinnittymistä ja inspiroitumista. Kun pääsen kuvaamaan jossain uudessa kuvauspaikassa, joka sopii kuvauksen teemaan ja kuvattavalle täydellisesti, koen sellaista tyytyväisyyttä, jota harvoin löydän studiokuvauksen aikana. 

Lokaatio on jokaisella kerralla erilainen. Vuodenaika, valo, ja ajan kulku muuttavat paikkaa, ja saan tutustua siihen aina uudelleen. Urbaani tai luonnollinen ympäristö tarjoaa lukemattomia elementtejä, joita voin hyödyntää osana kuvaani. 

Vaikka voin studiossa valita vaaleanpunaisen taustapaperin tuomaan hempeää romanttisuutta kuvaan, ei se mielestäni koskaan vedä vertoja juuri auenneiden kirsikankukkien upealle loistolle miljöökuvauksissa. Aito ympäristö tuo kuvaan ajan ja paikan tavalla, jota rakennettu tausta ei useinkaan tavoita. 

Miljöö tarjoaa myös yllätyksiä. Joku voisi pitää tätä huonona puolena, mutta itse koen, että hankalatkin yllätykset kannustavat minua luoviin ratkaisuihin ja katsomaan asioita uudella tavalla. Joskus yllätykset ovat mahtavia onnenkantamoisia, ja silloin kuvaaminen lokaatiossa on juhlaa. 

Pidän lokaatiokuvauksessa myös siitä, että se asettaa luovuudelleni suunnan ja rajat. Se ikään kuin kehottaa: tässä on paikka ja aika - hyödynnä se nyt parhaasi mukaan. Tämä toimii inspiraation lähteenä. Kaikista äärettömistä vaihtoehdoista kuvaushetkeen on valikoitunut tietyt olosuhteet, ja niitä ammattitaidolla käyttämällä saadaan aikaan jotain upeaa. 

Lokaatiossa on taikaa - jos vain antaudut sen lumoukselle. Lumoavia kohteita löydät verkkokaupastamme

Parhaat kuvauspaikat miljöökuvaus syksyllä

 


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.